SVE ŠTO TREBAŠ ZNATI O DVOSTRUKOM ČIŠĆENJU

SVE ŠTO TREBAŠ ZNATI O DVOSTRUKOM ČIŠĆENJU

Da ti predložim da naneseš serum ili hidratantnu kremu dva puta zaredom, vjerojatno bi mi se samo nasmijala. Međutim, postoji jedan korak u tvojoj rutini njege kože koji bi trebala učiniti dva puta: čišćenje.

Zapravo, postalo je toliko popularno da čak ima i svoje ime - dvostruko čišćenje. Dvostruko čišćenje je stalna i dugogodišnja praksa u Koreji - i još uvijek je glavna stvar u svakodnevnoj njezi kože.

ŠTO JE DVOSTRUKO ČIŠĆENJE?

Dvostruko čišćenje nije samo stalno pranje lica. Radi se o korištenju različitih sredstava za temeljito čišćenje lica. Dvostruko čišćenje je zapravo korištenje dvije različite formulacije sredstava za čišćenje za pranje lica.

Pa počnimo! Prvi korak dvostrukog čišćenja je korištenje sredstava za čišćenje na bazi ulja ili micelarne vode. Ovim korakom uklanjaš svu moguću šminku i SPF zaštitu od sunca koja često jako dobro prianja uz kožu. Ako imaš masnu kožu i koristiš puno šminke, savjetujemo ti da koristiš formulu na bazi ulja, jer se šminka i sebum tope u ulju i korištenje sredstva za čišćenje na bazi ulja može biti učinkovitije. Možeš koristiti ulje za čišćenje ili balzam za čišćenje. Prvi korak je vrlo važan čak i ako si suočena sa začepljenim porama, koje mogu biti uzrokovane korištenjem SPF krema i šminke, jer ćeš na taj način dublje očistiti kožu - koža će ti biti glatkija i iznad svega, potpuno očišćena od svih nečistoća koje još mogu ostati nakon prvog čišćenja uvijek ostaju na licu.

Sada je vrijeme za drugi dio čišćenja, gdje koristiš sredstvo za čišćenje na bazi vode. Možeš koristiti bilo koje nježno sredstvo za čišćenje. Nježno sredstvo za čišćenje ključno je u ovoj fazi, jer je bolje izbjegavati formule s aktivnim sastojcima kao što su AHA/BHA kiseline, osim ako sredstvom za čišćenje ne ciljaš na nesavršenosti kože.

KOJE SU PREDNOSTI DVOSTRUKOG ČIŠĆENJA?

Do sada znaš zlatno pravilo njege kože, a to je: "Koristi SPF!", ali imamo i srebrno pravilo, a to je "učinkovito očisti lice!" Čisto lice temelj je daljnje njege.

Dvostruki proces čišćenja pun je prednosti. Prvo, sprječava nakupljanje sebuma i bakterija, što može spriječiti izbijanje akni. Dvostruko čišćenje također može poboljšati učinkovitost drugih proizvoda za njegu kože. Dvostruko čišćenje, osobito navečer, može pomoći drugim proizvodima da bolje prodru u kožu. Rezultat? Tvoje su pore čiste i bolje pripremljene za upijanje seruma i hidratantnih krema.

ZA KOGA JE PRIKLADNO DVOSTRUKO ČIŠĆENJE? I KOLIKO ČESTO?

Dvostruko čišćenje nije potrebno, ali čini se da za neke tipove kože ima više smisla od drugih.

Za masnu kožu, dvije nježne formule općenito su bolji način za borbu protiv viška sebuma od jedne teške, koja može učiniti kožu previše suhom nakon upotrebe.

Dvostruko čišćenje također će biti prikladno za kožu sklonu aknama, jer dvostruko čišćenje uklanja bakterije koje mogu uzrokovati prištiće.

Dvostruko čišćenje također je pogodno za one koji koriste puno šminke i za skidanje SPF krema.

Ako tvoja koža nije osobito sklona mašćenju ili ako samo povremeno koristiš šminku, dvostruko čišćenje svaki dan vjerojatno nije potrebno - dovoljno je samo nježno sredstvo za čišćenje.

Ako imaš rosaceu, ekcem ili posebno osjetljivu ili suhu kožu, možda bi  trebala potpuno izbjeći dvostruko čišćenje. Bez obzira na tip kože, dvostruko čišćenje uvijek treba pratiti odgovarajućom hidratantnom kremom koja odmah uspostavlja ravnotežu vlažnosti kože. U tu svrhu, pokušaj s kremom koja sadrži ceramide, poput eggo Zen Defence, jer ceramidi jačaju barijeru kože. 💪🏼

Kao i sa svakom novom tehnikom njege kože, počni polako - pokušaj s dvostrukim čišćenjem i zatim pažljivo promatraj kako tvoja koža reagira. <3