SKINMINIMALIZAM

SKINMINIMALIZAM

Jesi li jedna od onih osoba koje vole gomilati svoju šminku i proizvode za njegu kože, a zatim ih zaboraviti i koristiti ih možda jednom mjesečno? 🙈

Industrija njege kože razvija se vrlo brzo, osobito u posljednjih nekoliko godina. Brendovi naporno rade na lansiranju proizvoda sa sastojcima koji su trenutno u trendu. Međutim, s rastućom popularnošću proizvoda za njegu kože, potrošači nesvjesno konzumiraju više stvari nego što nam je potrebno.

Toliko smo željni isprobati ovo i ono kako bismo vidjeli mogu li proizvodi 'promijeniti' našu kožu. Mislili smo da moramo imati 10 koraka za njegu kože, kako bismo postigli prekrasnu, besprijekornu kožu i da moramo imati izbor sastojaka za rješavanje svih problema s kožom.

Istina je da to možda nije niti potrebno niti održivo. Kada imamo previše proizvoda, skloni smo ih gomilati i nekima od njih ističe rok trajanja prije nego što se mogu potrošiti. Osim rasipanja novca, ova praksa ostavlja i otpad.

S obzirom na razaranje koje smo izazvali na Zemlji, vrijeme je da postanemo svjesni potrošači i ujedno učinimo nešto dobro za svoju kožu. Minimalizam kože je način da budemo oboje, da ostanemo entuzijasti njege kože, poštujući naš planet.

Dakle, što je "skinminimalism" ili minimalizam kože.

Skinminimalism je najnoviji trend ljepote koji nam štedi vrijeme i novac pri našim beauty rutinama. Naziv koji se sastoji od kože i minimalizma sugerira da se radi o pojednostavljenju njege kože i stvaranju rutine koja će nam pomoći da postignemo zdravu, blistavu kožu, koristeći samo najnužnije i najpotrebnije proizvode.

Možemo reći da je Skinminimalism pokret koji prihvaća našu pravu/prirodnu kožu - manje šminke i manje kozmetičkih proizvoda - i dopušta našem prirodnom sjaju da zablista, za razliku od teških slojeva šminke, koji često odražavaju nestvarne standarde ljepote, koje često vidimo na društvenim mrežama.

PREDNOSTI

Biti skinminimalist znači biti svjestan potrošač! Gotovo je nemoguće stalno imati savršenu kožu, ali najvažnije je da je naša koža zdrava! A način da to učinimo je da je hranimo onim što joj treba, a ne onim što mi želimo!

U eggu slijedimo četiri važna koraka "skinminimalizma":

  • Ne zaboravi osnove - da bismo održali zdravu kožu, apsolutno su nam potrebne samo tri osnove njege kože: čišćenje - hidratacija - zaštita.
  • Koristi proizvode koji imaju više prednosti - to može pomoći u smanjenju količine njege koja ti je potrebna. Odaberi proizvode koji sadrže nekoliko različitih aktivnih sastojaka, kako bi jednim proizvodom mogla riješiti nekoliko problema s kožom.
  • Prije nego što se odlučiš za kupnju novog proizvoda, dovrš posljednji! Ako ti se neki proizvod ne sviđa za tvoje lice, svejedno ga možeš koristiti za druge dijelove tijela.
  • Kvaliteta je uvijek važnija od kvantitete! Važno je fokusirati se na sastojke i blagodati koji su neophodni našoj koži!

Kao što je ranije spomenuto, skinimalizam se odnosi na minimalizam u rutinama ljepote i temelji se na načelu manje je više, što daje rezultate koji su jednako dobri (ili čak i bolji od) opsežne rutine njege kože. Jednostavno rečeno: vrijeme je da pronađeš proizvode koje zapravo koristiš u svom mini hladnjaku za njegu kože i skratiš svoju rutinu, kako bi postigla iste ili čak bolje rezultate u njezi kože. Rezultat će biti pojednostavljena verzija koja ti štedi vrijeme, novac i nepotrebne pokušaje i pogreške - a istovremeno je ljubaznija prema planetu. Manje proizvoda, manje ambalaže, manje otpada!

Osim toga, u srcu skinminimalizma je naglasak na eliminaciji ideala ljepote i ideje o 'prikrivanju' ili 'popravljanju pogrešaka'. Skinminimalism nas potiče da se ne filtriramo i da prigrlimo svoju prirodnu, lijepu sliku.

Uspon skinimalizma proizlazi iz istog osjećaja koji je "šminku bez šminke" učinio popularnom poput glamura za cijelo lice. Ovaj make up trend jača od sredine 2010-ih, nudeći svjež i diskretan izgled, koji naglašava prirodnu ljepotu.

U isto vrijeme, popularnost jednostavnog make-upa stavila je zdravu kožu u prvi plan, s brendovima kao što su Glossier i Ilia, koji promoviraju estetiku vaše kože, ali bolju. Ubrzo je trend njege kože procvjetao i do kraja 2010. svi su bili upoznati s raznim koracima u njezi kože, beauty 'police' su zavladale društvenim mrežama, a zahvaljujući skinfluencerima, 'it' proizvodi su postali viralni i posljedično rasprodani.

Opsežne rutine njege kože postale su poželjne, ne samo zbog kozmetičkih marki, već i zbog trendova koje pokreću potrošači. Međutim, cijeli niz tonika, pilinga, seruma, hidratantnih krema, ulja za lice i drugih proizvoda može preopteretiti kožu, uzrokujući osjetljivost i iritaciju. Dugoročno, previše jakih aktivnih sastojaka također može oštetiti kožnu barijeru i učiniti više štete nego koristi!

Skinminimalism nudi alternativu koja se fokusira na učinkovitost, svakodnevnu njegu i zdravlje kože. Možemo koristiti proizvode koje već imamo u kupaonici. Možemo vjerovati u mnogo različitih proizvoda, ali ne sve u isto vrijeme, na kraju krajeva, jednostavnost je najbolja!

Minimalizam kože znači prihvatiti svoju kožu onakvom kakva jest i paziti što stavljamo na lice. To se odnosi i na njegu kože i na šminku. Koliko god uživali u različitim proizvodima, važno je uživati u njima promišljeno. Skinminimalizam može biti jedan korak prema takvom održivom načinu života.