RAZLIKA IZMEĐU SERUMA I KREMA ZA LICE

RAZLIKA IZMEĐU SERUMA I KREMA ZA LICE

Kad je riječ o proizvodima za njegu kože, čini se da je izbor beskrajan. Od gelova za čišćenje ili balzama i tonika, do maski i pilinga, svijet proizvoda za njegu kože može biti vrlo težak za odabir. Među beskrajnim mogućnostima, dva su proizvoda koja često izazivaju zabunu - serumi i hidratantne kreme. Oba proizvoda imaju važnu ulogu u održavanju zdrave i blistave kože, ali imaju različite namjene i različite formulacije.

Serume i hidratantne kreme lako je pobrkati, stoga je vrlo važno znati koje su glavne karakteristike jednih i drugih.

Serumi za kožu su poput superheroja tvoje rutine njege kože - sadrže veliku snagu u vrlo laganoj formuli.

Serumi su dizajnirani za isporuku visoke koncentracije aktivnih sastojaka izravno u kožu. Ovi sastojci mogu varirati, ali antioksidansi (kao što su vitamini C i E), hijaluronska kiselina, peptidi, retinoidi i kiseline su uobičajeni. Ova moć omogućuje serumima da učinkovito riješe specifične probleme njege kože.

Serumi mogu imati vodenastu konzistenciju, koja im omogućuje brzo prodiranje u kožu. To ih čini idealnim za rješavanje raznih problema s kožom, kao što su fine linije, bore, tamne mrlje ili neujednačena tekstura.

Možemo birati serume koji su prilagođeni problemima naše kože. Bilo da imamo suhu ili masnu kožu, ili se želimo boriti protiv znakova starenja, vjerojatno postoji serum koji je savršen za naše probleme.

Serum se obično nanosi nakon čišćenja i toniziranja, ali prije hidratacije. Oni djeluju kao most između ova dva koraka i pomažu hidratantnoj kremi da djeluje učinkovitije.

Kreme za hidrataciju lica - heroji hidratacije

Dok se serumi fokusiraju na aktivne sastojke, hidratantne kreme za lice fokusiraju se na hidrataciju i zadržavanje vode.

Kreme za hidrataciju lica formulirane su za hidrataciju kože. Sadrže sastojke kao što su različiti humektansi, (npr. glicerin i hijaluronska kiselina), koji privlače vodu u kožu i okluzivna sredstva, (npr. shea maslac), koja stvaraju barijeru i sprječavaju gubitak vode.

Hidratanti pomažu ojačati prirodnu barijeru kože, što je bitno za zaštitu kože od vanjskih agenasa. Ovo je osobito važno za one sa suhom ili osjetljivom kožom.

Bez obzira na tvoj tip kože, hidratantna krema trebala bi biti sastavni dio tvoje svakodnevne rutine njege kože. Pruža esencijalnu hidrataciju i pomaže u održavanju zdravog izgleda kože.

Također je vrlo važno odabrati hidratantnu kremu koja odgovara tvom tipu kože. Kao što je već spomenuto, gotovo svi serumi imaju laganu teksturu. Bilo da imamo suhu ili masnu kožu, vjerojatno postoji serum koji će riješiti naše probleme. Međutim, kod hidratantnih krema za lice, koje su izvorno formulirane za hidrataciju naše kože, vrlo je važno odabrati onu koja će odgovarati našem tipu kože.

Hidratantne kreme mogu varirati u teksturi od laganih losiona do bogatih i hranjivih formulacija. Odabir neka bude u skladu s tvojim tipom kože - suša koža preferira gušće formulacije, a masna koža laganije. U Eggo-u ćeš pronaći dvije različite kreme:

  • Zen Defence ima laganu teksturu. Kada se nanese, pretvara se u svilenkastu, nemasnu površinu, ostavljajući kožu baršunasto glatkom i hidratiziranom. Pruža duboku hidrataciju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline i skvalana. Aloe vera, ekstrakt kamilice i ekstrakt zelenog čaja umiruju nadraženu kožu, smanjuju crvenilo i ublažavaju nelagodu, što je čini izvrsnim izborom za osjetljivu ili reaktivnu kožu. Zen Defence potiče cjelokupno zdravlje kože, održavajući ravnotežu vlažnosti, smanjujući upalu i osiguravajući esencijalne hranjive tvari za čist i blistav ten. Njena lagana i nemasna tekstura čini je pogodnom za sve tipove kože, uključujući masnu i mješovitu kožu.
  • Daydream je dubinski hranjiva krema razvijena za zaštitu i njegu vrlo suhe kože. Formulirana je tako da ne samo dubinski vlaži kožu, već i hrani, štiti kožnu barijeru i umiruje. Formula sadrži moćne ovlaživače i hranjive sastojke, koji pomažu koži zadržati vodu, ujednačavaju ton i izgled finih linija i bora te umiruju kožu i pomažu u smanjenju crvenila. Tekstura kreme je vrlo bogata i gusta, pogodna za suhu do vrlo suhu kožu. Također je formulirana da bude prikladna za njegu osjetljive kože.

Daydream je izvorno stvorena kao bogata dnevna krema za one kojima je naša Zen Defence hidratantna krema bila prelagana i nedovoljno hranjiva. Zen Defence namijenjena je svim tipovima kože, dok je Daydream kreirana posebno za suhe i vrlo suhe tipove kože.

Kada je riječ o slojevitom nanošenju proizvoda za njegu kože, serume i kreme koristimo različito. Serumi su proizvodi za njegu kože koji sadrže nekoliko aktivnih sastojaka. Ovi ciljani tretmani primjenjuju se nakon čišćenja, kako bi pomogli koži da apsorbira dobrobiti seruma. Zatim se nanosi hidratantna krema, kako bi se zadržale prednosti seruma u koži i pružila dugotrajna hidratacija, koja kožu čini zdravom, hidratiziranom i blistavom, danju ili noću. 🥰

Hvala ti što si odvojila vrijeme za čitanje našeg bloga. Nadam se da si naučila koju novu stvar.🌟

Ako želiš saznati koji je od naših proizvoda najbolji za tebe i tvoj tip kože, pozivam te da riješiš naš KVIZ ZA NJEGU KOŽE.

Zapamti, put do ljepše kože je jedinstven, a mi smo tu da ti pomognemo. Imaš pitanja, trebaš savjet ili jednostavno želiš razgovarati o njezi kože? Kontaktiraj nas na hi@eggoglow.com i naši stručnjaci za njegu kože rado će ti pomoći.

Vidimo se sljedeći put! 🌸🌿💆🏻‍♀️