Osvježi svoju kožu za proljeće

Osvježi svoju kožu za proljeće

Proljeće je stiglo i osjeća se kao dašak svježeg zraka - a sigurna sam da se i tvojoj koži sviđa. ;)

S promjenom zime u proljeće naša je koža sve manje izložena hladnom, suhom zraku, a sve više višoj razini vlage u zraku, višoj temperaturi i povećanoj sunčevoj svjetlosti.

Rastuća vlažnost i dodatno znojenje mijenjaju način na koji liječiš akne, znakove starenja ili oboje.

Kada priroda počne cvjetati, vrijeme je da malo promijeniš i svoju rutinu njege kože. S hladnim zimskim mjesecima iza nas, moramo se odlučiti za blaže hidratantne kreme i blaža sredstva za čišćenje koji su samo od nekoliko načina za vraćanje prirodnog sjaja.

Nastavi čitati za više savjeta o tome kako promijeniti svoju rutinu njege kože za proljeće:

1. Započni proljeće s pilingom

Vrijeme je da ukloniš ljuskave mrtve stanice kože od jako hladne zime i pripremi kožu  dobrim pilingom. Naš eggo možeš koristiti za fizički piling koji će nježno ukloniti mrtve stanice kože i učiniti tvoju kožu mekanom na dodir. Razmisli o tome da ga isprobaš uz naše nježno sredstvo za čišćenje lica jer čine najbolji duo. :) 

2. Prijeđi na nježna sredstva za čišćenje bez pjene

Tijekom zimskih mjeseci, hladno vrijeme lišava našu kožu njene prirodne vlažnosti i korištenje blagog sredstva za čišćenje može biti korisno za zadržavanje vlage u našoj koži. Uz toplije temperature tvoja koža će proizvesti više vlastitih prirodnih ulja pa je lakši gel za čišćenje zapravo bolji. Naš Gel za čišćenje lica napravit će zaštitni sloj na koži kako bi zaštitio njezinu barijeru, ali će ukloniti sve nečistoće bez sastojaka koji se pjene i koji bi potencijalno mogli isušiti tvoju kožu. Budući da je to zadnje što ti treba. ;) 

3. Prebaci se na lagane, brzo upijajuće hidratantne kreme

Tijekom toplijih proljetnih i ljetnih mjeseci najbolje je prijeći na laganiju hidratantnu kremu. Gušće hidratantne kreme mogu tvoju kožu učiniti previše masnom i povećati mogućnost izbijanja prištića jer je tvoja koža izložena vlazi i suncu. Naš Zen defence krema za lice je stvorena za to jer se njegova lagana struktura brzo upija u kožu, ne ostavljajući osjećaj masnoće.

4. Koristi proizvode bogate antioksidansima

Antioksidansi mogu i trebaju biti dio naše cjelogodišnje rutine njege kože kako bi spriječili pigmentaciju. Poznato je da je sunčeve pjege izazvane suncem teško ukloniti pa je njihovo sprječavanje ključno.

Lokalni antioksidansi poput vitamina C stabiliziraju slobodne radikale i smanjuju oštećenja uzrokovana suncem. Također možeš potražiti proizvode koji sadrže cijeli spektar vitamina jer će oni biti bogati antioksidansima. Naš Glow and go serum za posvjetljivanje pobrinut će se za tvoje tamne mrlje i hiperpigmentaciju jer Goji bobice imaju antioksidativno djelovanje na kožu. Nakon nanošenja seruma s vitaminom C, obavezno preko njega nanesi kremu za sunčanje.

5. Koristi hidratantne serume

U usporedbi sa serumima na bazi ulja zimi, tijekom toplijih mjeseci, serumi na bazi vode imaju sve koncentrirane hranjive tvari i antioksidanse koji su potrebni tvojoj koži i lakši su pa ih tvoja koža može lako apsorbirati.

Za zadržavanje vlage toplo se preporučuje korištenje seruma hijaluronske kiseline tijekom sunčanog vremena - naš Aquaholic pomaže vratiti vlagu izgubljenu pojačanim znojenjem tijekom toplijeg vremena.

6. Nemoj zaboraviti na zaštitu od sunca

Izlaganje suncu jedan je od vodećih uzroka preranog starenja kože. Kako bi to spriječila, morate se pobrinuti da koristite kremu za sunčanje koja ima SPF od najmanje 50 i štiti vašu kožu od UVA i UVB sunčevih zraka. 

Proljetno čišćenje također je briga o sebi i osjeća se tako dobro na toliko razina da je važno uključiti i svoje kozmetičke proizvode. Obavezno očisti svoju ladicu za njegu kože i šminku i baci sve proizvode kojima je istekao rok trajanja ili proizvode koje nisi koristila neko vrijeme i opskrbi se onima koji ti zaista pomažu. Smartskincare™ je lagana, ali učinkovita linija za njegu osjetljive kože s prirodnim sastojcima i sigurna sam da će biti savršen izbor za toplije dane. 

Pozdravi proljeće i uz ove savjete pripremi svoju kožu za sunčanije dane koji su pred nama! Vrijeme je da dođeš do svog proljetnog sjaja! ⭐️