Smartskincare™️

Smartskincare™️

Vjeruješ li da postoje sastojci koji točno znaju gdje se pojavljuju prištići, gdje imamo hiperpigmentaciju ili tamne mrlje zbog nekorištenja SPF-a, te da se upravo ti sastojci tada aktiviraju i ciljaju upravo one dijelove tijela kojima je potrebna pomoć?

Mi smo pri stvaranju Eggo-a tražili ove adaptogene sastojke i dodali ih našim novim proizvodima za njegu kože.

Znam googlati, ne treba mi dermatolog

Svatko od nas već se igrao stručnjaka, barem kada odemo u drogeriju u kojoj biramo jedan od brojnih proizvoda za njegu kože na temelju odgovora na pitanja: imam li suhu kožu, imam li masnu kožu, želim li se riješiti bora, prištića, akni itd. Najčešće odabiremo hidratantnu kremu ili serum i nadamo se da smo odabrali prave proizvode za rješenje problema naše kože.

Za sve nas izgubljene koji još uvijek tražimo pravi odgovor, postoji novi pristup koji nam može uvelike olakšati posao. U tome nam sada mogu pomoći proizvodi za njegu lica, koji uz pomoć adaptogenih sastojaka pronalaze problematična područja kože i sve svoje djelovanje usmjeravaju upravo tamo. Sastojci u proizvodima za pametnu njegu kože procjenjuju stanje naše kože, zatim se prilagođavaju i daju joj ono što joj najviše odgovara.

U nastavku možete pronaći proizvode koji se nalaze u našoj liniji proizvoda za pametnu njegu kože i koje morate isprobati.

Adaptogeni x eggo

Jednostavno rečeno, stres može donekle izbaciti tvoju kožu iz ravnoteže, a tu nastupaju adaptogeni koji nježno vraćaju vašu kožu u željeno stanje. To čine na dva načina: kratkoročno pomažu vratiti kožu u početno stanje nakon izlaganja stresu, a dugoročno štite kožu od budućih učinaka stresa, uključujući znakove starenja kože. Neki od najboljih adaptogena za njegu kože koje možete pronaći u Eggo rutini za pametnu njegu kože su:

Kada se koristi za njegu kože, rodiola ublažava različita stanja kože, uključujući suhu kožu, crvenilo, svrbež i osjetljivost. Osjetljiva koža može biti genetska predispozicija ili stanje uzrokovano stresorima iz okoliša kao što su oštri vremenski uvjeti ili pretjerana uporaba intenzivno aktivnih proizvoda za njegu kože. Rodiola može pomoći obnoviti oštećeni mikrobiom kože i spriječiti ponovnu pojavu oštećenja izazvanih stresorima.

Za njegu kože, poznato je da rodiola poboljšava izgled linija i bora. To je navodno zbog visoke prisutnosti flavonoida i antioksidansa.

 Ukratko: rodiola će doslovno naučiti vašu kožu da se prilagodi stresu.

  •  Korijen sladića – piling

 Redovita uporaba ekstrakta korijena sladića posvijetlit će kožne mrlje i pjege (uključujući staračke pjege). Djeluje protuupalno, antiseptički i umirujuće. Može se dodati svakom proizvodu kao aktivni i ljekoviti sastojak za uklanjanje problema uzrokovanih ekcemima, psorijazom, suhom kožom, osipima, dermatitisom i dr.

 Djeluje kao snažan antioksidans: Kao i mnogi drugi biljni ekstrakti, sladić također sadrži flavonoide, antioksidansnu komponentu koja smanjuje reaktivne vrste kisika koje stare i mijenjaju boju kože.

Zbog svoje svestrane prirode, zeleni čaj je proučavan kao lijek za različita dermatološka stanja kao što su akne, rosacea, psorijaza, virusne bradavice pa čak i rak kože.

Zaštita kože: Zeleni čaj djeluje kao antioksidans koji hvata slobodne radikale uzrokovane stresorima iz okoliša kao što su UV zračenje i zagađenje, što ga čini logičnim izborom za zaštitu kože za bilo koji režim njege kože protiv starenja.

Smanjuje znakove starenja: Zeleni čaj može smanjiti znakove oštećenja izazvanih suncem kao što su hiperpigmentacija, gruba tekstura i bore.

Smanjuje višak sebuma: Zbog svoje sposobnosti redukcije sebuma te protuupalnih i antibakterijskih svojstava, sastojak je prikladan za osobe koje pate od akni i one s masnom kožom.

Smiruje kožu: Zeleni čaj može smanjiti upalu kod stanja kože poput ekcema, psorijaze i akni.

Dakle, sada ste definitivno puni znanja! Sve što vam preostaje je skoknuti do naše online trgovine i zgrabiti nove favorite.