Kako osmisliti svoju dnevnu rutinu

Kako osmisliti svoju dnevnu rutinu

Osmisliti vlastitu rutinu njege kože nije lak zadatak, jer na policama postoji toliko mnogo različitih proizvoda.

Čini se kao da svaki tjedan postoji novi trend, novi brend, i lako se osjećati kao da si sama pokušavajući otkriti koja je krema protiv starenja najbolja ili koji je serum protiv akni najbolji za tvoju kožu.

Zato ćemo zajedno sastaviti osnovnu rutinu njege kože!

Znam, znam... ogromna ponuda svih proizvoda za njegu kože može se isprva činiti neodoljivom. Ali samo moraš saznati što je tvom tipu kože potrebno kako bi tvoja koža izgledala blistavo i savršeno. U stvarnosti, stvaranje vlastite rutine njege kože nije tako teško kao što se možda čini, a pokazat ću ti zašto.

Ono što je najbolje u svemu ovome je to što jednom kada imaš dobro uhodanu rutinu više nećeš osjećati potrebu niti želju za korištenjem pretjeranih količina šminke. Uostalom, šminka samo naglašava zdravu kožu – ne bi je trebala sakriti. ;)

"Kvaliteta nije jedino što se računa."

Kako bi proizvodi bili što učinkovitiji, moraš ih koristiti pravilnim redoslijedom. Važno pravilo koje uvijek vrijedi je nanošenje proizvoda prema teksturi, tj. od najmanje gustine do najgušće ili od najtanjih prema najdebljima, inače manje gusti proizvodi neće moći prodrijeti u gušće.

Kada kreiraš svoju prvu rutinu njege kože, važno je pridržavati se barem 3 osnovna koraka:

  • Čišćenje
  • Hidratacija
  • Zaštita

Ako je potrebno (ili želiš), možeš dodati sljedeće korake:

  • Nanošenje tonera
  • Nanošenje seruma
  • Piling

Krenimo od prvog koraka – ČIŠĆENJA

Općenito je pravilo da je idealno kožu čistiti dva puta dnevno – jednom ujutro i jednom navečer. Jutarnje čišćenje pomoći će ukloniti sve tragove znoja ili ulja koji su ostali na jastuku i kosi tijekom spavanja. Ujutro i navečer operi lice vodom i utrljaj malu količinu nježnog sredstva za čišćenje između čistih dlanova. Nježno osuši lice mekim ručnikom. Ako nosiš šminku, možda ćeš trebati očistiti lice dva puta navečer. Najprije ukloni šminku uljem za čišćenje, balzamom za čišćenje ili micelarnom vodom. Zatim očisti lice gelom za umivanje, kao što je EGGO gel za umivanje.

Eggo gel

Ako si odlučila uvrstiti SERUME u svoju rutinu, nakon čišćenja vrijeme je za njih!

Jutro je odlično vrijeme za korištenje seruma s antioksidansima, npr. s vitaminom C, jer štiti kožu od slobodnih radikala. U večernjoj rutini možeš koristiti hidratantni serum s hijaluronskom kiselinom, kako bi spriječila isušivanje kože, posebno ako koristiš proizvode protiv starenja ili akni, koji mogu iritirati i isušiti kožu. Nakon čišćenja možeš koristiti i pilinge poput BHA i AHA kiselina. Naš Miracle Peel ima obje kiseline za dvostruki učinak! Serumi su visoko koncentrirane formule koje rješavaju specifične probleme, pa su obično najskuplji artikli u rutini njege kože. Čak i ako nemaš ove posebne probleme, antioksidativni serum uvijek je dobar izbor, jer će ti pomoći zaštititi kožu. Bez obzira na to što koristiš, uvijek zapamti: koristi serume na bazi vode ispod hidratantne kreme!

Miracle peel

Nakon nanošenja seruma dolazi VLAŽENJE!

Hidratantna krema vlaži kožu i zadržava u njoj sve ostale slojeve proizvoda koje si nanijela. Ujutro koristi kremu koja je laganije teksture od Zen Defence, a navečer gušću noćnu kremu. One sa suhom kožom gušću kremu mogu koristiti i ujutro i navečer.

 

Zen defence

Zadnji korak njege kože je ZAŠTITA!

Možda je to posljednji korak, ali gotovo svaki dermatolog će ti reći da je zaštita od sunca najvažniji dio svake rutine njege kože. Štiteći kožu od UV zraka, možeš spriječiti rak kože i znakove starenja (čitaj: prve bore). Ako tvoja hidratantna krema ne sadrži SPF, uvijek dodaj kremu za sunčanje!

Manje je više!

Kako se tvoja rutina njege kože nastavlja razvijati, možda je najvažnija stvar koju moraš zapamtiti kada koristiš proizvode: Manje je često više. Smanjiti broj proizvoda i držati se ključnih, važnih aktivnih sastojaka puno je bolje nego previše. Također je važno biti dosljedan svojoj rutini! Kao i s mnogim drugim stvarima u životu, dosljednost - obavljanje iste rutine svaki dan, ujutro i navečer - ključna je za postizanje i održavanje pravih rezultata.

Vjeruj procesu (i svojoj koži) i slijedi plan koji si postavila! <3