eggBasics: Dnevna rutina za trenutne rezultate

eggBasics: Dnevna rutina za trenutne rezultate

Vjerojatno ste već mnogo puta čuli da svako putovanje počinje prvim korakom – a nije drugačije ni kada je u pitanju njega kože. Za postizanje zdravog sjaja i zavidnog tena neizostavna je pravilno postavljena dnevna rutina. Ali kako doći do nje? Ništa lakše!

Nakon što vas prva mirisna jutarnja kava ☕ probudi i konačno ste dovoljno trijezni da se uhvatite u koštac s novim danom, priuštite i svojoj koži isto. Za to vam nije potreban tisuću i jedan proizvod, niti rutina s deset različitih koraka – dovoljno je samo 5 minuta da vašu kožu iz blijede i umorne transformirate u lijep i mladenački ten.

Zato odložite novčanik i brzo pregledajte svoj kozmetički ormarić. Uvjerena sam da se (gotovo) svi proizvodi koji su vam potrebni već kriju u njemu. 🙃

Jutarnje čišćenje kože ✨

Iako kožu čistite navečer i sada se možda pitate zašto biste istu vježbu trebali ponoviti ujutro, odgovor je jednostavan. Dok spavate, vaša koža je aktivna i regenerira se.

Ujutro se stoga na njoj često mogu primijetiti masna ili suha područja koja su posljedica vlastite obnove kože. Nakupljene masnoće su najčešće kod masne kože, dok je suhoća najčešća kod suhe kože. Ako niste sigurni koji je vaš tip kože, pogledajte ovdje. 😉

Jutarnje čišćenje masne kože najučinkovitije je ako svoj eggo opremite pjenom ili gelom koji dobro uklanja višak masnoće. Suhu kožu najlakše ćete njegovati kombinacijom jaja i nježnog ulja, balzama ili mlijeka za čišćenje. U obje vrste čišćenje se završava hidratantnim tonikom koji koži vraća vlažnost i sjaj.

Korištenje proizvoda s aktivnim sastojcima 🚀

Nakon čišćenja koža lica je osvježena, a pore otvorene, stoga je sada idealno vrijeme za korištenje proizvoda s aktivnim sastojcima.

Aktivni sastojci su - kao što i samo ime govori - sastojci koji djeluju na Vašu kožu s trenutačnim aktivnim učinkom. Najpoznatiji aktivni sastojci uključuju:

  1. Hidratantni učinci (na primjer, hijaluronska kiselina i glicerin)
  2. Učinci osvjetljavanja (npr. vitamin C)
  3. Djelovanje protiv akni i prištića (BHA kiseline, npr. salicilna kiselina)
  4. Učinak bržeg obnavljanja kože (AHA kiseline, npr. glikolna kiselina)
  5. Učinak protiv starenja (proizvodi s retinolom)

Bez obzira na godine, u svoju jutarnju rutinu možete uključiti hidratantne aktivne sastojke i vitamin C - AHA i BHA kiseline te proizvodi s retinolom nalaze mjesto u vašoj večernjoj rutini (nakon 20. ili 30.).

Cjelodnevna hidratacija kože 💦

Prethodno spomenuti serumi s aktivnim sastojcima djeluju unutar vaše kože, stoga je bitno da vodite računa i o površinskoj zaštiti i hidrataciji.

Ovisno o tipu kože, birajte između hidratantnih krema laganije teksture (primjerice, gel kreme za mješovitu i masnu kožu) ili birajte bogatije formule (primjerice, hranjive kreme i suha ulja za suhu i mješovitu kožu).

Odabirom prave njege osigurat ćete ne samo cjelodnevnu hidrataciju svoje kože, već i idealnu podlogu i besprijekoran nanos šminke.

Zaštita kože ☀

Bez obzira da li vani sija sunce ☀, pada kiša 🌧 ili se probudite u sivo i maglovito jutro 🌫, svoju dnevnu rutinu uvijek završite visokom zaštitom od sunca.

Time ćete svoju kožu zaštititi od opeklina, stvaranja pigmentnih mrlja, kao i od preranog starenja. Više o ovoj temi pročitajte ovdje.

Koliko koraka broji tvoja dnevna rutina? Napiši u komentar. 🤗