8 aktivnosti s kojima ćete se pobrinuti za sebe

8 aktivnosti s kojima ćete se pobrinuti za sebe

Što prvo pomislite kada čujete izraz "briga o sebi"?

Je li to vrijeme za vas ili samo za održavanje ljepote? Možda nešto što je dobro napraviti, ali nije prijeko potrebno? Je li ovo nešto što ćete učiniti kada završite sa svim ostalim na svom dugom popisu obaveza?

Što je zapravo briga o sebi? U najširem smislu, to je briga o vlastitom zdravlju te briga o tjelesnom i psihičkom blagostanju. To je namjerna i proaktivna potraga za holističkim blagostanjem koja usklađuje um, tijelo i duh, osobno i profesionalno.

Zdravlje nije samo tijelo

To je više od puke brige o vašem fizičkom zdravlju. Sama zdrava prehrana nije dovoljna. Stvari oko nas se odvijaju toliko brzo da nam je potreban prostor za sebe, da se odmorimo od svih užurbanih događaja u našim životima i da razbistrimo misli na kraju dana. Brinuti se o sebi znači stvarno slušati svoje tijelo, uzeti nekoliko trenutaka za sebe.

Mi u eggo smo veliki obožavatelji brige o sebi i mentalnog zdravlja. Zbog svega što se događa u svijetu, shvaćamo da se sada više nego ikad moramo opremiti informacijama i savjetima kako što više brinuti o sebi, jer se to svakako isplati.

Zašto se morate brinuti za sebe?

Ovo se može činiti očiglednim, ali većina ljudi je izjavila da nakon što se pobrinu za sebe, imaju grižnju savjest. Osjećate li se ikada krivima što ste sebe stavili na prvo mjesto?

Bez obzira na vaše mišljenje, stvarnost je sljedeća: ako se ne brinemo o sebi, kako se možemo brinuti o bilo kome drugome? Na primjer, u avionu ste. U uputama vam kažu da u slučaju pada prvo morate staviti sebi masku prije nego što pomognete nekome drugome. Jer ako se onesvijestite, nikome više nećete biti od koristi. Zapravo, drugima ćete samo biti smetnja. Pa i ovdje je slična situacija.

Kako se brinuti za sebe?

Važno je da briga o sebi postane dio vaše rutine. Kako? Prvo, neka bude jednostavno. Morate početi polako i sustavno. Uzmite si vremena, uzmite rokovnik ili neku bilježnicu, zapišite svoje misli i najvažnije: uspostavite dnevnu rutinu koja vam najviše odgovara, makar vam se u ovom trenutku činila smiješnom! Također je važno pokušati biti što manje pod stresom, odnosno naučiti upravljati stresom. Kada smo pod stresom, to se vidi – ne samo na našem raspoloženju, već i na našoj koži. Kao rezultat stresa, naše tijelo oslobađa više kortizola (hormona povezanog sa stresom), što utječe na naše tijelo i um. Među najvećim učincima povećane razine kortizola su oslabljeni imunološki sustav, masna koža, akne itd.

Kada tražite aktivnost s kojom ćete uključiti odmor u svoju dnevnu rutinu, potražite onu u kojoj ćete se osjećati ispunjeno, smireno i ugodno. Ako ne želite trčati 10 km, jednostavno nemojte, ali možete raditi nešto drugo – npr. pročitati 5 stranica neke knjige ili se istegnuti na brzinu. Obećavam da oba načina odmaraju. :)

Mali koraci se računaju

Voda s limunom

Možda zvuči jednostavno, ali ispijanje vode s limunom ujutro dokazano čini čuda za vašu kožu. Limun je odličan izvor vitamina C, vitamina A, beta-karotena, folata, kalcija i kalija. Dakle, kada ga popijemo odmah ujutro, hranimo kožu važnom dozom vitamina koji pomažu eliminirati toksine iz tijela.

Također je vrlo važno piti 2-3 litre vode dnevno. Kako bismo ispijanje vode učinili ugodnijom aktivnošću, mi u eggu osmislili smo šumeće tablete s dodanim vitaminima koje će, uz hidrataciju, koristiti vašoj koži!

Napravite jutarnju masažu lica ledenog valjka!

Jeste li znali da samo 5 minuta hladne masaže dnevno sprječava natečenost i umor lica? Korištenje ledenog valjka ujutro i navečer na kraju vaše rutine njege kože odlično je oslobađanje od stresa i pruža dodatnu njegu koži. Korištenje ledenog valjka od nehrđajućeg čelika, poput onog koji imamo u eggo trgovini, pomaže suziti pore, poboljšava prokrvljenost kože, pomaže u smanjenju nečistoća, pomaže boljem upijanju seruma i dubljem prodiranju proizvoda u kožu.

Vježbe meditacije i istezanja

Udahnite, izdahnite i pustite se. Moramo pokrenuti naše tijelo i osloboditi se napetosti. To činimo tako da dnevno odvojimo 10-15 minuta za istezanje cijelog tijela. Time ćete smanjiti bolove u leđima uzrokovane dugotrajnim sjedenjem, povećati pokretljivost i ubrzati protok krvi kroz tijelo. Svako istezanje može se završiti meditacijom i dubokim disanjem, što će nam pomoći da ponovno usredotočimo svoj um, usporimo otkucaje srca i snizimo krvni tlak.

Redovita njega kože

Da, to znači nanošenje SPF-a svaki dan, čak i kad ne izlazimo iz kuće! Svakodnevna njega kože vrlo je važna za regulaciju stanja kože. Pomaže u uklanjanju prljavštine, a istovremeno svakodnevno hrani kožu. Važno je da koža bez obzira na sve bude čista, navlažena i zaštićena. Znate, kod nas sve počinje pravilnim čišćenjem, stoga ne zaboravite eggo gel za čišćenje lica.

Redovita aktivnost u prirodi

Svježi zrak uvijek pomaže, čak i kratka 15-minutna šetnja može napraviti veliku razliku u vašem mentalnom zdravlju. Sve aktivnosti mogu se koristiti samo ako nanesete SPF zaštitni faktor kako biste mogli sigurno uživati ​​na suncu. Ipak, ne smijemo pretjerivati. Utjecaj sunca i dalje je glavni uzrok starenja, ali 10-20 minuta sunca dnevno dobro je za naše zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. Prirodni vitamin D, dobiven od sunca, igra važnu ulogu u regulaciji raspoloženja i pomaže u prevenciji raznih psihičkih bolesti.

Tjedna njega lica

Također je važno da barem jednom tjedno svoju kožu tretirate holistički, jer vi to zaslužujete! Slijedite ove korake za najbolje rezultate:

  • Uvijek započnite s dvostrukim čišćenjem kako biste uklonili višak prljavštine i sebuma i pripremili kožu za daljnju njegu.
  • Nastavite sa serumom, preporučamo hidratantni serum ili sprej kako bi vaša koža ostala vlažna dok koristite masku.
  • Odaberite svoju omiljenu masku i namjestite tajmer na 15 minuta kako maska ​​ne bi predugo djelovala.
  • Okupajte se, zapalite mirisne svijeće i uživajte dok čekate da maska ​​pusti svoje sastojke.
  • Na kraju nanesite svoju omiljenu hidratantnu kremu koja će dodatno hidratizirati kožu.

Priuštite si kupku s eteričnim uljima

Ne postoji bolji način da se brinete o sebi od opuštajuće kupke. Prije početka novog tjedna odvojite malo vremena za pripremu za nove aktivnosti, pa se počastite toplom kupkom. Za dodatno opuštanje možete dodati eterična ulja poput lavande, čajevca, ruže itd. Ova ulja pomažu opustiti mišiće i umiriti um.

Maska za kosu

Najgori dani su dani "loše frizure"! Svojoj kosi također moramo pokazati malo ljubavi tako što ćemo je počastiti hranjivom maskom za kosu! Ako tek isprobavate maske za kosu, sljedeći savjet pomoći će vam da postignete najbolje rezultate: uvijek koristite češalj sa širokim zubima kako biste ravnomjerno nanijeli masku od korijena do vrhova.

Ku-ku, što se krije unutra?

Napokon smo svi shvatili da je briga o mentalnom zdravlju jednako važna kao i briga o fizičkom zdravlju. Ako zbog svoje kože idete dermatologu, a zbog kose frizeru, jeste li ikada razmišljali o posjetu psihologu? Ili razgovarali s prijateljem? Prestanite govoriti o mentalnom zdravlju kao o tabuu temi. Ljepota i zdravlje počinju duboko u nama.

Jeste li spremni za izazov? Dovršite jednu od ovih aktivnosti već danas!